 Opublikowany przez:
                              
              
                                  monika.g                
                              
              
              
                              
                  2016-05-20 12:27:28
                
              
              Opublikowany przez:
                              
              
                                  monika.g                
                              
              
              
                              
                  2016-05-20 12:27:28                
              
                              
                   
                
              
                          
Autor zdjęcia/źródło: flickr.com, timquijano @ Sałatka z rukoli
Rukola zwana jest także rokiettą siewną, pochodzi ona z krajów śródziemnomorskich i ma wyrazisty, lekko ostry smak. Ze względu na wysoką zawartość żelaza i wapnia jest ona bardzo cennym źródłem tych składników. Zawiera również wiele witamin takich jak A, B, C, K oraz magnez, kwas foliowy i luteinę. Jej pikantny, lekko orzechowy smak nadaje wyrazistości potrawom, do których jej użyjesz. Najlepiej smakuje na zimno w sałatkach, ale można ją również podawać do ciepłych dań takich jak pizza czy makaron.
Sałatka z rukoli z szynką
Składniki:
 sos:
Przygotowanie KROK PO KROKU:
                 
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
 
					
								
					Stokrotka
						
										2016.05.26 08:55										
						 
					
				
Nie jadłam, trzeba w końcu spróbować.. to cenne warzywo!
 
					
								
					Patrycja Sobolewska
						
										2016.05.23 05:43										
						 
					
				
na pewno zrobię ;)
 
					
								
					gocha2323
						
										2016.05.22 15:03										
						 
					
				
zdecydowanie sałatkaz rukola z fetą, mozarella i szynką parmeńską!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!