Schabowe i mielone – nowe pomysły - Artykuł
Znajdź nas na

Tworzymy społeczność rodziców

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Schabowe i mielone – nowe pomysły

Klasyczne schabowe i mielone to kotlety znane od pokoleń i jadane z pewnością w każdym domu. Odejdźmy od tych tradycyjnych przepisów. Nutka nowości wtrącona do przepisu smakowo urozmaici domowy obiad.

Mielone z ogórkiem i koperkiem

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa
  • 4 ogórki kiszone lub konserwowe
  • Koperek
  • Jajko
  • Cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Wykonanie KROK PO KROKU:

  1. Do mięsa dodać jajko, pokrojone w kostkę ogórki i posiekany koperek oraz posiekaną, przesmażoną cebulę.
  2. Masę mięsną doprawić solą, pieprzem oraz dodać 2-3 łyżki bułki tartej.
  3. Uformować kotlety i usmażyć na złoty kolor.

 ZOBACZ RÓWNIEŻ:

Dania dla dzieci na obiad - familijne przepisy>>