Szpinak wielu osobom źle się kojarzy, gdyż w dzieciństwie byli zmuszani do jedzenia go, a nie był on przyrządzany tak jak teraz. Wszyscy mówili, że jest zdrowy, bo zawiera wiele witamin, ale...
Wszystkie te czynniki źle wpływają na Ciebie powodując infekcję, o którą nie trudno. Ale zamiast faszerować swój organizm i dziecka różnymi specyfikami z apteki...
O herbacie z pokrzywy mówi Sylwia Mokrysz z zarządu Mokate, właściciela Marki LOYD, w ramach której oferowana jest herbatka LOYD z pokrzywy z trawą cytrynową o smaku cytryny.
Ewa Wachowicz w swoim programie "Ewa gotuje!" nie boi się eksperymentować. Jej przepisy robią wrażenie! Wybrałyśmy wspólnie TOP 7 zachwycających potraw. Przepisy na Wielkanoc w tym wydaniu zaskoczą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Sułkowicka "krzonówka" Składniki: 250 g łopatki wieprzowej 250 g wędzonych żeberek 250 g surowego wędzonego boczeku wędlina ze święconki 2 l serwatki korzeń chrzanu por seler 1 marchewka 1 pietruszka 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 2 gałązki świeżego lubczyku sól pieprz tarty chrzan do smaku szczypiorek do dekoracji Dodatki jajka na twardo swojski chleb Opis przygotowania W niewielkiej ilości wody ugotować mięso z łopatki, żeberka wieprzowe wędzoe i wędzony...
Nasze blogerki w ostatnich...
Podajemy propozycje trzech ciast, którymi z pewnością zachwycicie swoich gości i rodzinę. Tanie ciasta - przepisy w dodatku są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Będą świetnym dodatkiem do herbaty bądź...
Ziemniaczany okładUgotuj dwa ziemniaki w mundurkach. Obierz i rozgnieć widelcem, dodaj żółtko i dwie łyżki mleka. Ciepłą masę nałóż grubo na dłonie. Przykryj je wilgotną gazą. Zmyj...
1. Małe grzeszki- tuczące jedzenie i słodkości. Są dwa momenty w ciągu dnia, w których możemy bez wyrzutów sumienia zjeść ulubione i nie do końca zdrowe rzeczy.
Upał jest nie tylko niekomfortowy, ale może prowadzić do groźnych powikłań zdrowotnych, takich jak udar cieplny czy odwodnienie. Jak więc zapobiec przegrzaniu w upalne dni? Oto kilka praktycznych wskazówek, które pomogą ci zachować dobre samopoczucie i zdrowie nawet...
Niekorzystnie wpływają na organizm człowieka, w tym na narząd wzroku, co nieczęsto bierzemy pod uwagę. Im bogatszy chemiczny skład artykułów spożywczych, tym większe prawdopodobieństwo, że nie są one zdrowe. Sprawdź, jakie dodatki do żywności powinny wzbudzić Twoją czujność i jakich związków...
Jako ozdoba może z łatwością ożywiać wnętrze klasyczne lub uzupełniać mieszkania w stylu retro, loftowym albo nowoczesnym. Jego zastosowanie jest wielorakie, natomiast aby mógł służyć w swojej doskonałości przez wiele lat, należy o niego odpowiednio dbać. Poniżej znajdziesz wskazówki, jak i czym przeprowadzać...
Jesienią nasza skóra jest narażona na więcej niekorzystnych czynników – jak chłód, wiatr, czy nocne przymrozki. O tej porze roku warto również zadbać o lepszy nastrój. Dlatego pozwól sobie na chwilę luksusu i załóż np. koronkową bieliznę i użyj nowego zapachu. Zobacz,...
Powrót do szkoły i przedszkola może sprzyjać częstszym przeziębieniom i chorobom dziecka. Dlatego dobrze znać kilka domowych przepisów na naturalne syropy, które będą pomocne w walce z katarem, kaszlem i złym samopoczuciem. Czym jest przeziębienie u dziecka? Z definicji...
Suplementy i dieta na odporność System immunologiczny jest najbardziej narażony na infekcje drobnoustrojami chorobotwórczymi, przewianie i spadek formy w sezonie jesienno-zimowym. Jednak tak naprawdę przez cały rok istnieje ryzyko, że organizm ulegnie niekorzystnemu wpływowi mikroorganizmów...
Skorupki jajek często pękają w czasie gotowania. dzieje się tak z powodu szybkiej zmiany temperatury lub gwałtownego wzrostu ciśnienia lub jajka mają wyjątkowo cienkie skorupki. Jeśli białko nie wypłynie, a z jajek robimy sałatkę lub lubiana przez dzieci...
Ciąża to czas, kiedy przyszłe mamy muszą wyjątkowo o siebie dbać i uważać zarówno na swoje zdrowie, jak i nienarodzonego dziecka. W ciągu tych szczególnych dziewięciu miesięcy, kobiety ciężarne są wyjątkowo narażone na infekcje. Wiele z nich mija samoczynnie, z zastosowaniem domowych sposobów. Są...
Wiosna jest czasem porządków, także we własnym ciele. Po długiej zimie, kiedy dieta jeszcze nie obfituje w świeże owoce i warzywa, czujemy się ociężali i senni. Dlatego razem z naszymi czytelnikami i dietetykiem postanowiliśmy przeTESTOWAĆ...
Szparagi oprócz intrygującego kształtu - uchodzą za afrodyzjak, posiadają także walory smakowe i zdrowotne. Zawierają mnóstwo kwasu foliowego, witamin z grupy B, wapń, magnez i potas. Białe i zielone szparagi nieco różnią się smakiem. Podpowiadamy...
Do czego wykorzystujemy ocet jabłkowy w kuchni? Ocet jabłkowy sprawdza się jako dodatek do potraw. Świetnie zastępuje sok z cytryny, a zaledwie jedna łyżeczka złagodzi smak zbyt ostrej potrawy. Czy wiesz, że: niewielka ilość octu jabłkowego dodana do gotującej się kapusty...