Krokiety z pieczarkami i żółtym seremKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 8, liczba wizyt: 25841 |
Nadesłane przez: monik231 dnia 06-12-2010 14:37
Co by tutaj zjeść dzisiaj na kolację? Szybki przegląd lodówki - mamy parówki, ser i szynkę. Hmm - a może by tak ...
Składniki:
- parówki - ser żółty - szynka ( ważne żeby była w długich i wąskich plastrach ) - pół łyżki masła do smażenia
Przygotowanie:
Na plastrze szynki kładziemy przekrojony wzdłuż plaster sera a następnie pod kątem parówkę i zawijamy.
W koniec wbijamy wykałaczkę, żeby nic się nie rozleciało podczas smażenia.
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy parówki na małym ogniu co jakiś czas je przewracając aż ser będzie roztopiony a szynka zarumieniona.
Podajemy z tostami.
Smacznego!