Pasta jajeczna to świetne i pożywne danie zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Za jej pomocą w bardzo szybki i łatwy sposób urozmaicisz zwykłe kanapki z jajkiem. Pastę jajeczną możesz podawać z różnymi dodatkami. Wystarczy dodać je do przepisu podstawowego. Dla dzieci...
Uczuleni na gluten? Chcecie po prostu spróbować czegoś nowego? Proponujemy popołudniową lekką przekąskę – ciasto bezglutenowe. Przepisy wymagają...
§1Niniejszy regulamin (zwany dalej Regulaminem) określa zasady przeprowadzenia konkursu „Najsmaczniejszy przepis” (zwanego dalej Konkursem).§2Organizatorem Konkursu jest „STAMPEN MEDIA POLAND” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością...
Agrest, ze względu na swój nieco kwaśnawy smak, nie jest lubiany przez wszystkich. A szkoda, bo owoc ten obfituje w bogactwo witaminy C,B6, a także witaminy A i innych składników odżywczych. Co więc zrobić z agrestu? Mamy dla Was bardzo proste przepisy, bo z agrestu można...
Chlebek bananowy tak właściwie ma niewiele wspólnego z chlebem. Jedynie to, że pieczony w keksówce podobnie wygląda. Jednak po ukrojeniu i spróbowaniu ukazuje swoje słodkie i puszyste wnętrze. Oryginalny „banana bread” pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie jest bardzo...
Anna Lewandowska jest w dość zaawansowanej ciąży z drugim dzieckiem, ale jak widzimy na jej kontach społecznościowych, nie zwalnia zarówno w życiu zawodowym, jak i rodzinnym. Ciężarna celebrytka dba także o formę, wykonując specjalnie przygotowane ćwiczenia dla mam w ciąży. Ostatnio, podobnie jak...
Na każdym wielkanocnym stole królują jajka przygotowywane na różne sposoby. Najbardziej znane i najprostsze są jajka z majonezem, a ich bardziej wyszukana wersja to jajka faszerowane. Farsz do tego typu jajek robi się z żółtek ugotowanych na twardo jaj...
Nie zdajemy sobie sprawy, jak dużo cukru zjadamy. Sacharoza, czyli cukier rafinowany obecna w większości produktów spożywczych – serkach, chlebie, mleku itp. Wiele produktów na pierwszym miejscu w swoim składzie ma także syrop glukozowo-fruktozowy, który działa na organizm podobnie jak biały cukier. Tak...
Prawdziwy zakwas na żurek? Jak zrobić go i czy jest to pracochłonne? Po pierwsze na pewno zmotywuje Cię fakt, że żurek zrobiony na prawdziwym zakwasie smakuje o niebo lepiej i właśnie dla tego niepowtarzalnego smaku warto spróbować samodzielnie zrobić zakwas. Po drugie...
Rodzinne wycieczki są wspaniałe, a dziecko na rowerze czuje się zazwyczaj jak ryba w wodzie. Niezaprzeczalny jest fakt, że to rodzic musi zapewnić dziecku na rowerze maksimum bezpieczeństwa. Bez względu czy dziecko jest małe, czy starsze trzeba pamiętać...
Na przekąskę – pieczone warzywa Składniki: 15 dag mąki 5 dag świeżo startego parmezanu 1 kg korzeni marchewki (najlepsza kupiona na bazarze, taka naturalna, ubrudzona ziemią, soczysta),...
Mamy to oszustki! Tak… Taka jest prawda. Zawsze przemycimy coś zdrowego do potrawy z lekka oszukując malucha, który nie lubi brukselki, brokułów, selera,...
Szpinak wielu osobom źle się kojarzy, gdyż w dzieciństwie byli zmuszani do jedzenia go, a nie był on przyrządzany tak jak teraz. Wszyscy mówili, że jest zdrowy, bo zawiera wiele witamin, ale...
Żeby nie było aż tak łatwo podajemy przepis na murzynka, ale trochę zmodyfikowany. Nasz murzynek oprócz podstawowych składników zawiera jeden nietypowy komponent, a mianowicie buraki. Dzięki...
Mają swoich amatorów – śledzie po kaszubsku. Przepis który proponujemy jednak jest wyjątkowy. Zainspirowała nas swoją kuchnią moja babcia. Lepszego...
Odkąd pamiętam na naszym stole wigilijnym musiała zagościć kutia. Przepis z makaronem wzięłam od koleżanki, ponieważ chciałam do tradycyjnego przepisu...
Dobrą nalewką można zdziałać cuda. Łagodzi rodzinne spory, pomaga w chorobach, sprawia, że na rodzinnych przyjęciach wszyscy bawią się świetnie – taka...
Dobry przepis na koktajl może zastąpić dietę? Najlepiej sprawdzają się w formie dodatku do urozmaiconego menu. „Zielone koktajle to dobry sposób na przemycenie codziennej dawki warzyw, oczyszczenie i uregulowanie wewnętrzej gospodarki. Nie są jednak alternatywą dla codziennej diety – tłumaczy...
Rosyjska tradycyjna pascha przyrządzana jest i podawana zasadniczo tylko raz do roku na Wielkanoc. Robi się ją przede wszystkim z mleka i jajek, które kojarzone są z wiosennym odradzaniem...