W wigilijny wieczór na żadnym stole nie zabraknie tej ryby. Śledź jest bowiem najpopularniejszą rybą, którą można przyrządzić na bardzo wiele sposobów. Może być podany na słono i słodko, z...
Familie.pl: Eleganckie, czy domowe? Jakie są Trzy Kolory?
Kobieta w ciąży powinna stosować zdrową dietę. Wiele osób uważa, że grzyby się do niej nie zaliczają. Jest to błędne mniemanie, ponieważ posiadają one wiele substancji odżywczych i minerałów potrzebnych w diecie każdego człowieka. Również w czasie ciąży istnieją wskazania...
Z dyni możemy zrobić praktycznie wszystko: zupę, ciasto, babeczki, muffinki, a nawet hummus i dżem. Możemy ją smażyć, piec, miksować, wekować, marynować. Lekkostrawne...
Co więcej, mięso stanowi podstawowy składnik jadłospisu, a nasze ciało z długim przewodem pokarmowym nie jest przystosowane do tego, by radzić sobie...
Przez wieki plemiona Paragwaju, Boliwii i Brazylii stosowały stewię, jako substancję słodzącą i leczniczą. Zapisy historyczne potwierdzają, że Indianie...
Szparagi można przyrządzić na wiele sposóbów i w każdym wydaniu smakują pysznie! Doskonałym sposobem na szaragi jest podanie ich z rabarbarowym sosem Hollandaise wg Anny Olson. Przepis pochodzi...
Dlaczego tak bardzo pokochaliśmy roszponkę? Roszponka ma neutralny, lekko orzechowy smak (do sałatek pasuje idealnie!), dzięki zawartym w niej olejkom eterycznym. Roszpunka bardzo dobrze działa na trawienie, a także kojąco na system...
Stół przykryty białym obrusem, na stole bukiet czerwonych róż w wazonie, świece, a w tle cicho grająca nastrojowa muzyka. Szampan chłodzi się w lodówce, a my mamy kilka pomysłów na kolację na walentynki:
Co kraj to obyczaj Anglicy znani są z miłości do Cheddara, w...
Bardzo dziękujemy wszystkim za pyszną zabawę! A oto szczęśliwe laureatki i ich zwycięskie dania:
Jest wiele możliwości podawania śledzia, solony, w occie, w oleju, smażony, wędzony. Familie.pl proponuje przepis, który idealnie pasuje do wykorzystania na wigilię. Śledź...
Oto kilka propozycji, jak urozmaicić codzienne posiłki i uchronić bliskich przed chorobą, co może wydawać się szczególnie trudne w okresie jesienno – zimowym. Do 5 razy sztuka Według Światowej Organizacji Zdrowia człowiek powinien jeść warzywa i owoce...
Tymianek pospolity (thymus vulgaris) - to niewysoka roślina należąca do rodziny wargowych. Pochodzi z basenu Morza Śródziemnego, gdzie do dnia dzisiejszego rośnie w stanie dzikim. Uprawiana jest powszechnie w Europie i Ameryce Północnej.Kwitnie w maju i czerwcu...
Praktycznie wszyscy wiemy, że powszechnie stosowana w kuchni sól kuchenna nie jest zbyt zdrowa. Zwłaszcza gdy stosuje się ją w nadmiarze. A to, że przesalamy zarówno my jak i producenci nie jest niczym odkrywczym, ani rzadkim. Przyczyny stosowania zbyt dużej...
Oszukaj słomiany zapałJeśli decydujesz się na dietę lub jesteś na początku drogi do sukcesu, musisz zrozumieć pewne typowe dla tej sytuacji zachowania. Przede wszystkim im więcej myślisz o tym, co Cię omija, im więcej dietetycznych ograniczeń stosujesz, tym częściej masz ochotę...