Przecier z pomidorów - przepis. Przepisy na Przetwory warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przecier z pomidorów
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 kg mocno dojrzałych pomidorów
sól
Sposób przyrządzenia:
1. Pomidory umyć, rozdrobnić, włożyć do naczynia, rozgotować często mieszając drewnianą łyżką.
2. Przetrzeć przez sitko, doprawić do smaku solą, przełożyć do słoików, zamknąć.
3. Pasteryzować w temperaturze około 85 - 90ºC – przez 15 minut. Pozostawić w wodzie do wystudzenia.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.