Moja ulubiona kolacja - PRACE KONKURSOWEKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 18, liczba wizyt: 34346 |
Nadesłane przez: ULA dnia 05-12-2010 17:13
-1 opak.gotowego ciasta francuskiego -500g mielonego szpinaku mrożonego -2 jaja -2 ząbki czosnku -1 rozmącone jajko -1 średnia cebula -1op.barszczyku czerwonego *cebule pokroić w kostke zrumienić na oliwie,dodać szpinak rozmrożony i podsmażać aż odparuje woda ,dodać wyciśnięty czosnek,rozmącone 2 jajka i doprawić wegetą. Ciasto rozłożyć .podsypać moką ,gdy szpinak przestygnie wyłożyć na ciasto i zwinąć w rolade,wieszch posmarować rozmąconym jajkiem,piec 40min w 200stop
Autor: Edyta SztamaAby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści: WM KOLACJA 18 (po wyrazie WM i po wyrazie KOLACJA znak oddzielający: spacja) na numer: 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Prymat! Na oddanie głosu masz czas tylko do 7 grudnia 2010.
Nadesłane przez: ULA dnia 05-12-2010 17:06
ciasto francuskie parówki ketchup żółty ser żółty ser angielski cheddar przyprawa ziołowa mieszanka vegeta do tostów i zapiekanek jajko
Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Na każdym układamy plaster żółtego sera (np. gouda) i parówkę. Nakładamy ketchup i obsypujemy ziołową przyprawą vegeta, na koniec kruszymy mały kawałek aromatycznego cheddara. Prostokąty sklejamy po długości i na końcach. Smarujemy po wierzchu roztrzepanym jajkiem i obsypujemy mieszanką ziołową. Rozgrzewamy prodiż (lub piekarnik) i układamy tak przygotowane zawinięte parówki, łączeniem do góry. Wyjmujemy jak ciasto się zrumieni. Po około 20 minutach powinny być gotowe.
SMACZNEGO! Autor: Aleksandra Filipowska
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści: WM KOLACJA 17 (po wyrazie WM i po wyrazie KOLACJA znak oddzielający: spacja) na numer: 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Prymat! Na oddanie głosu masz czas tylko do 7 grudnia 2010.