Moja ulubiona kolacja - PRACE KONKURSOWEKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 18, liczba wizyt: 34249 |
Nadesłane przez: ULA dnia 11-11-2010 09:13
200 ml śmietanki 12% 1 filet z kurczaka 200 g pieczarek 2 łyżki masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 300 g mrożonego szpinaku 250 g makaronu wstążki Pomysł na... rozprowadzić w 200 ml śmietanki. Filet i pieczarki pokroić w paski, podsmażyć na maśle. Cebulę i czosnek oczyścić, posiekać, dodać do mięsa i pieczarek, smażyć przez chwilę, następnie dodać szpinak i dusić do odparowania płynu. Całość połączyć z Pomysłem na..., dusić 5 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Połączyć ze szpinakiem. Podawać zaraz po przygotowaniu. Można posypać startym serem.
Autor: Magdalena TymkówAby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści: WM KOLACJA 7 (po wyrazie WM i po wyrazie KOLACJA znak oddzielający: spacja) na numer: 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Prymat! Na oddanie głosu masz czas tylko do 7 grudnia 2010.
Nadesłane przez: ULA dnia 11-11-2010 09:05
Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 250 kcal, dla 4 osób
● 4 plastry ligawy wołowej (po ok. 3 cm grubości) ● olej ● łyżka masła MARYNATA: ● 5 łyżek oleju ● po 1/2 łyżeczki tymianku i majeranku ● 3 łyżeczki musztardy z gorczycą ● sól ● pieprz
Mięso umyj, dokładnie osusz, rozbij tłuczkiem. Składniki marynaty wymieszaj, posmaruj nią mięso. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce na 2 godz. Smaż steki na rozgrzanym oleju po ok. 5 min z każdej strony. Oprósz solą i pieprzem. Marynatę zagotuj, dodaj masło, mocno odparuj. Sosem polej mięso, podawaj z frytkami. Autor: Jadwiga Ostrowska
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści: WM KOLACJA 6 (po wyrazie WM i po wyrazie KOLACJA znak oddzielający: spacja) na numer: 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Prymat! Na oddanie głosu masz czas tylko do 7 grudnia 2010.
Nadesłane przez: ULA dnia 11-11-2010 08:58
Kaloryczność: 450 kcal
Dla 4 osób SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 2 torebki ryżu długoziarnistego łyżka masła 2 lyzki oliwy z oliwek 2 opakowania mrożonki wielowarzywnej sól I PIEPRZ papryka i carry
Na rozgrzej patelni dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i wrzuc pokrojone w kostke kurczaka. Jednocześnie dopraw kurczaka papryka sola pieprzem i carry smażąc kurczaka (kilkanaście minut) Dodaj mrożone warzywa, mieszając, uduś do miękkości. Smaż jeszcze kilka minut, aby warzywa nabrały smaku przypraw. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie Wymieszaj z gorącym ryżem. Udekoruj zieleniną. Autor: Jadzia Tymków
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści: WM KOLACJA 5 (po wyrazie WM i po wyrazie KOLACJA znak oddzielający: spacja) na numer: 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Prymat! Na oddanie głosu masz czas tylko do 7 grudnia 2010.