Moje ulubione potrawy :)Kategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 6, liczba wizyt: 19388 |
Nadesłane przez: nayas dnia 18-01-2010 14:02
- 1 pierś z kurczaka podwójna - 2-3 marchewki - 1 cebula - włoszczyzna - 2-3 łyżki mąki - 100 ml mleka - 1 kostka rosołowa - sól, pieprz Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. W garnuszku gotujemy 1-1,5 litra wody i rozpuszczamy w niej kostkę rosołową, wrzucamy pierś z kurczaka i warzywa, gotujemy przez 20-25 minut. Pod koniec gotowania dodajemy (mąkę wymieszaną z mlekiem, bez grudek) i energicznie mieszamy, masa po chwili powinna zgęstnieć. Podawać z ryżem lub makaronem. Przepis ten znalazłem kiedyś w internecie - potrawka ta jest wyśmienita.