Autor artykułu: dietetyk Ilona Jankowska, pasjonatka zdrowego stylu życia i promotorka zdrowia - specjalistka diety katogenicznej.
Żywe kultury bakterii i mikrobiota jelitowa Probiotyki, inaczej nazywane też żywymi kulturami bakterii, traktuje się jako żywe mikroorganizmy. Wpływają one na utrzymanie odpowiedniego profilu flory bakteryjnej i gwarantują tym samym korzyści zdrowotne dla gospodarza. Kiedy...
Rosnąca liczba przypadków zespołu jelita drażliwego (IBS), dyspepsji czynnościowej czy przewlekłych zaparć skłania do szukania skutecznych, a zarazem łagodnych metod wsparcia - również z wykorzystaniem dietoterapii i fitoterapii. Trawienie...
Przyszła mama dba nie tylko o siebie, ale również o dziecko. To zobowiązuje. Dlatego jeszcze przed ciążą warto zwrócić uwagę na zdrowe odżywianie i zmianę stylu życia....
W warszawskiej restauracji PRIMITIVO Kuchnia i Wino odbyło się spotkanie prasowe dedykowane 5. edycji kampanii #lubiesiebie, której inicjatorem jest dr Franciszek Strzałkowski. Ambasadorkami 5. edycji #lubiesiebie zostały: Kamilla Baar, Magdalena Kumorek, Anna Szymańczyk,...
Kluczową rolą mamy i taty jest wspieranie rozwoju niemowlęcia, m.in. poprzez prawidłowy sposób żywienia. W artykule podpowiadamy, jak karmić dziecko urodzone drogą cesarskiego cięcia, aby wspierać dojrzewanie młodego organizmu, w tym odporności. Okres 1000 pierwszych...
Kluczową rolą mamy i taty jest wspieranie rozwoju niemowlęcia, m.in. poprzez prawidłowy sposób żywienia. W artykule podpowiadamy, jak karmić dziecko urodzone drogą cesarskiego cięcia, aby wspierać dojrzewanie młodego organizmu, w tym odporności. Okres 1000 pierwszych...
Wokół tematu dziecięcej odporności wciąż krąży sporo błędnych przekonań i przestarzałych praktyk. Mimo tego, iż wydawałoby się, że wiele mitów zostało już dawno obalonych przez lekarzy, w praktyce okazuje się, że kolejne pokolenia młodych mam muszą się na...