Pierogi z mięsem z rosołu.

Składniki

Ciasto na pierogi.
1/2 kg mąki
1 jajko
łyżka miękkiego masła
około 1 szklanki ciepłej wody
Sól - szczypta sypana na żółtko. Nadaje ładnego koloru.
Farsz:
Mięso ( 3 x rosół ) mielę razem z porem i marchewką z rosołu.
1 łyżka siekanej natki pietruszki
pieprz ziołowy i sól do smaku.
Wyrobić ręką dokładnie na jednolitą masę.

Sposób przyrządzenia

Wykrawamy krążki z rozwałkowanego ciasta nakładamy łyżeczką farsz i zlepiamy dokładnie .
Wkładamy do osolonego wrzątku  i gotujemy 2 minuty od zawrzenia wody.
Cieplutkie pierogi polewamy skwarkami  ze słoninką.
Wersja na dzień następny: odsmażone na rumiano na patelni.
Wersja z rosołem: na talerz z gorącymi pierogami wlewamy gorący rosół i posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!!!