Krokiety z "ruskim" farszem.

Składniki

Usmażone naleśniki
Ziemniaki ( najczęściej pozostałe z obiadu )
Twaróg półtłusty albo tłusty
Cebula
Może być odrobina wędzonego boczku
Bułka tarta
Jajka

Sposób przyrządzenia

Pozostałe z obiadu ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub mielimy w maszynce do mięsa. 

Dodajemy twarogu tyle aby było "pół na pół" z ziemniakami. 

Dodajemy przesmażoną cebulkę z boczkiem. Tłuszczu staramy się dodać jak najmniej. 

Można dodac posiekany koperek lub zieloną pietruszkę. 

Wszystko dokładnie mieszamy , dodajemy świeżo zmielony pieprz i sól.

Farsz wykładamy na naleśniki. Zawijamy podobnie jak gołąbki. 

Krokiety moczymy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej.

Smażymy na oleju z odrobiną masła. 

Podajemy do czerwonego barszczyku.

Smacznego!!!