Jajeczka faszerowane...

Składniki

1. Jajka - 6 szt. (może być więcej)
2. Szynka - 2 plastry
3. Ogórek świeży
4. Pomidor lub ugotowana marchewka
5. Szczypiorek
6. Kilka liści sałaty - jeśli mamy
7. Majonez
8. Sól, pieprz, musztarda - do smaku

Sposób przyrządzenia

Jajka ugotować, obrać i przekroić na równe połówki a żółtka wyłożyć do miseczki. Połówki ułożyć na talerzu, który może być udekorowany liśćmi sałaty.

Do żółtek dodajemy drobno pokrojoną szynkę i szczypiorek mieszając z majonezem, szczyptą soli i pieprzu... Jak ktoś lubi na ostro może dodać ciut musztardy do smaku.

Gotowy farsz nakładamy do połówek jajek formując ładne "kopce". Dekorujemy całość szczypiorkiem, marchewką, ogórkiem. Marchewkę możemy zastąpić pomidorkiem.

SMACZNEGO !!! {#eat}