szybki i prosty 3BIT

Składniki

- 60 herbatników
- puszka gotowej masy kajmakowej
- 2 budynie śmietankowe
- 0,5l mleka
- 2 śnieżki
- 2/3 kostki masła (dałam margarynę )
- 200-300ml śmietanki 30 procentowej

Sposób przyrządzenia

Puszkę masy kajmakowej zanurzamy  w ciepłej wodzie- ułatwi to wyłożenie masy na spód.
Budynie ugotujemy  w 0,5l mleka z dodatkiem cukru.Studzimy 
 i łączymy z masłem lub margaryną.
Masło i budynie muszą mieć taką samą temperaturę.
Śmietankę ubijamy ze śnieżkami.
Polewę robię z czekolady, którą rozpuszczamy w rondelku, z dodatkiem mleka (troszeczkę) i margaryny ( jedna łyżka). 
 
UŁOŻENIE: 
- herbatniki
- masa kajmakowa
- herbatniki
- masa budyniowa
- herbatniki
- bita śmietana
- herbatniki
- polewa czekoladowa