Ciasto brzoskwiniowe

Składniki

4 jajka
1 szklanka cukru
3/4 szklanki śmietany
1/2 szklanki oleju
3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 puszki brzoskwiń

Kruszonka:
2 łyżki margaryny
2 łyżki cukru
3 łyżki mąki

Sposób przyrządzenia

Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy olej i śmietanę i nadal miksujemy na wolnych obrotach. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dobrze mieszamy.
Dużą blachę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wykładamy ciasto i posypujemy grubą warstwą bułki tartej. Na cieście układamy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przygotowujemy posypkę i posypujemy nią brzoskwinie.
Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 minut.