Pikantna sałatka owocowa z wątróbkami drobiowymi i sosem musztardowym

Składniki

30 dag wątróbek drobiowych
1 czerwony grejpfrut
1 duże jabłko
1 łyżka mąki
2 łyżki oleju
po kilka listków sałaty lodowej, czerwonej, rukoli
1 łyżka soku z cytryny
1 pomarańcza
3 łyżki oliwy
2 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżka miodu
sól, pieprz




Sposób przyrządzenia

Wątróbki obtocz w mące i smaż 5 minut na oleju (ja smażyłam troszkę dłużej ok 10 minut ). Grejpfrut oraz pomarańczę obierz, z miąższu owoców wytnij cząstki. Jabłko przetnij na krzyż, usuń środki z pestkami, a cząstki pokrój w plasterki. Skrop sokiem z cytryny (nie ściemnieją). liście salat opłucz, porwij i ułóż na półmisku.. Na sałacie ułóż owoce i wątróbki. Oprósz solą. oliwę wymieszaj z musztardą i miodem. Sos przypraw. Polej nim sałatkę.