Herbatka z lipy - przepis. Przepisy na Kawy i herbaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Herbatka z lipy
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Garść suszonych kwiatów lipy (lub torebka)
250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody
1 łyżka miodu
Sposób przyrządzenia:
Zagotować wodę i odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wodą zalać garść suszu z lipy. Parzyć pod przykryciem 5 10 minut. Następnie odcedzić i dodać miód. Pić małymi łykami zaraz po przygotowaniu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.