Schab w pomarańczach z sosem malinowo-miodowym

Składniki

4 grubsze plastry schabu
4 pomarańcze
sok malinowy
miód
musztarda
olej
przyprawa do mięsa wieprzowego

Sposób przyrządzenia

Wetrzeć przyprawę w mięso i pozostawić  na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia smażymy na rozgrzanym oleju plastry schabu ok 4 minuty.

Na dno naczynia żaroodpornego nalewamy troche oleju i układamy ćwiartki z 2 pomarańczy, na tym kładziemy schab i przykrywamy je pozostałymi ćwiartkami pomarańczy.

Robimy sos:

5 łyżek musztardy

3 łyżki miodu

2 łyżki soku malinowego

Mieszamy sos i polewamy nim schab z pomarańczami. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez 20 minut. Podajemy z kaszą jęczmienną lub kaszą kuskus.