Faszerowane udka kurczaka z papryką (4 porcje)

Składniki

4 udka kurczaka
2 łyżki drobno posiekanej natki kolendry
2 łyżki posiekanych listków bazylii
40 g startego parmezanu
4 strąki czerwonej papryki
sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Zioła i parmezan dokładnie wymieszać.

Skórę na udkach lekko poluzować palcami, ale nie oddzielać od mięsa. Rozmieścić pod nią mieszankę ziołową. Udka mocno oprószyć solą i pieprzem.

Strąki papryki i udka kurczaka grillować 20 minut w średniej temperaturze, od czasu do czasu odwracając. 

Zdjąć papryki z grilla, a udka grillować do czasu, aż będą upieczone i delikatne, a sok wypływający z nich po nakłuciu - przezroczysty.

W tym czasie zdjąć z papryki skórkę, usunąć nasady łodyg i nasiona. Gotowe udka kurczaka zdjąć z rusztu, pozostawić na 5 minut i podawać z papryką z grilla.