Kokosowe pyszności

Składniki

mąka 1,5 szkl
cukier puder 1 szkl
jajka 3 szt
margaryna 100 gram
miód 3 łyżki
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
masło 1 kostka
cukier 1 szkl
mleko w proszku 1 szkl
kakao 3 łyżki
wiórki kokosowe 2 opakowania ( 200 g )
mleko 0,5 szkl

Sposób przyrządzenia

Ciasto:

1.Białka ubić z cukrem na sztywno.
2. Dodać żółtka,rozpuszczoną z miodem margaryn,proszek do pieczenia i mąkę.
3. Delikatnie wymieszać.
4. Piec ok.30 min w 180 stopniach
 
Polewa:
1. Kostkę masła rozpuścić z cukrem dodać mleko i trochę wody.
2. Następnie dodać kakao i zagotować.
3. Zostawić do ostygnięcia.
4. Po ostygnięciu dodać mleko w proszku i wymieszać żeby nie było grudek.
5. Ciasto pokroić w kostki,moczyć w polewie i obtaczać wiórkami.

Smacznego! :)