HOT-DOGI DLA NAJMŁODSZYCH

Składniki

-Bułka "bagietka", lub "paluch"
-parówki
-kapusta pekińska
-świeży, posiekany koperek lub pietruszka
-por
-marchewka-starta na oczkach
-serek ze szczypiorkiem
-ketchup dla dzieci
-ogórek kiszony lub świeży, pomidor
-sól,odrobina cukru,octu

Sposób przyrządzenia

SURÓWKA:

 Kapustę pekińską szatkujemy i wrzucamy do miski.Do tego dodajemy drobno pokrojony por (białą część),marchewkę i posiekany koperek.Solimy i dodajemy łyżeczkę cukru i odrobinkę octu.Odstawiamy na 10 minut.Następnie surówkę łączymy z serkiem ze szczypiorkiem.Ma on zasąpić majonez.

 PRZYGOTOWANIE HOT-DOGA:

Bułkę typu "paluch" przekrajamy wzdłuż od góry.Do niej wkładamy ciepłą paróweczkę i wstawiamy na chwilę do mikrofalówki.Po wyjęciu wstawiamy ją do nagrzanego piekarnika, by uzyskała chrupiący efekt.

Kiedy będzie gotowa,środek bułki polewamy ketchupem,dokładamy surówkę, ogórek,pomidor.

Na koniec gotowego hot-doga zdobimy ketchupem.

SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!