Ryż zapiekany z mozzarellą i pesto

Składniki

2 woreczki ryżu
makaron Lasagne
pesto
zimniaki
papryka (zielona, czerwona, żółta)
cebula
fasolka szparagowa
mozzarella w kulce
przyprawy: papryka słodka, magi, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego

Sposób przyrządzenia

Cebulę, paprykę, ziemniaki oraz fasolkę szparagową  pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na oleju około 30 minut aż do miekkości dodając przyprawy. Ugotować ryż osobno następnie go mieszając z farszem. 

Surowy makaron lasagne posmarować z dwóch stron olejem (aby się nie posklejał) następnie ugotać. Ugotowany obłożyć na dnie brytwanny. Równomiernie położyć farsz. Na wierzch położyc Mozarellę pokrojoną w kostkę. Kolejno położyć makaron Lasagne przykrywając cały wierzch. Makaron pokryć grubą warstwą Pesto. Piec w temperarturze 180 stopni około 45 minut.