Zupa chlebowa

Składniki

3 kostki rosołowe
kilka kromek czerstwego chleba
1 serek topiony bez dodatków
10 dag sera żółtego (niekoniecznie)
natka pietruszki
sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzenia

Przepis na tę bardzo prostą, idealną jako lekki, postny obiad zupę dostałam od szwagierki. U niej posmakowałam  tego dania i zaraz na drugi dzień zrobiłam chlebową na obiad:)


Do garnka wrzucamy 3 kostki rosołowe, pokruszony chleb, pokrojony serek topiony oraz ser żółty pokrojony w drobniutką kosteczkę.


Wszystko to zalewamy wodą - ok. 3 litrami. Gotujemy do rozpuszczenia się serka i chleba. Jeśli do zupy dodamy także skórki mogą się one do końca nie rozgotować. Mi akurat to nie przeszkadza, a sprawia, że zupa jest troszkę bardziej sycąca.


Zupę doprawiamy  solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posypujemy natką pietruszki.

 


Smacznego!{#eat}