Cynamonowiec orzechowo- jabłkowy.  - przepis. Przepisy na Ciasta i torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Cynamonowiec orzechowo- jabłkowy.     
 
    
        Cynamonowiec orzechowo- jabłkowy. 
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        4 jaja, 0,5 szkl. cukru, 2-4 łyżki miodu (może być sam cukier), 2 szkl. mąki, 2/3 szkl. oliwy, szkl. orzechów włoskich grubo posiekanych, 1 łyżeczka sody i 1 proszku do pieczenia,  2 łyżeczki cynamonu, 4-5 jabłek.                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jja ubić z cukrem, dodać oliwę, miód, mąkię z sodą, proszkiem i cynamonem. Wsypać orzechyi pokrojone jabłka. Gęsta masę wymieszać dokładnie i piec ok. 1 h. 
Tanie i szybkie ciacho można pudrem poypać lub polewą polać.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.