Camembert w sosie z orzechami

Składniki

4 krążki sera camembert
15 dag łuskanych orzechów laskowych
2 pomarańcze
3 łyżki miodu
2 cykorie
1 sałata rzymska lub połowa lodowej
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

Sposób przyrządzenia

Orzechy grubo posiekać. Sok z jednej pomarańczy wymieszać z miodem i łyżeczką soku z cytryny. Sery ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać siekanymi orzechami i polać miodem wymieszanym z sokiem z pomarańczy i cytryny. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika - na 15 minut.
Umyć i osuszyć podzieloną na listki sałatę i cykorię. Można je lekko poszarpać na mniejsze kawałki. Ułożyć w szerokiej misce, posypać pieprzem(najlepiej świeżo zmielonym) i solą. Upieczone sery ułożyć na sałacie i polać ostudzonym sosem. Udekorować cząstkami drugiej pomarańczy. Podawać od razu.