Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - przepis. Przepisy na Zapiekanki i tarty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem    
 
    
        Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        7 średnich ziemniaków 
15 dag wędzonego boczku 
2 duże cebule
10 dag pieczarek 
mielona papryka ostra i słodka 
majeranek 
cząber, ziarna kolendry 
sól i pieprz 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Obrane ziemniaki ugotować na półtwardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli. Pokroić w cienkie plasterki.
Boczek pokroić w kostkę, a obrane cebule i pieczarki w plasterki.
Układać składniki na przemian w naczyniu żaroodpornym. Posypać ziołami, papryką, solą i pieprzem. Zapiekać około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.