Ciasteczka serca w czekoladzie (60 sztuk)

Składniki

Ciasto:
220 g masła
180 g cukru
2 żółtka
1 aromat do pierników
1 szczypta soli
320 g mąki
1 łyżka kakao
tłuszcz do foremek
Dekoracja:
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka bardzo mocnego espresso
czekolada w płynie

Sposób przyrządzenia

Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, aromat, sól i mąkę – wymieszać. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Foremki do pieczenia (mające dno) o kształcie serduszek wylepić ciastem. Piec 13 min w temperaturze 180 stopni. Ostudzić. Pół szklanki cukru pudru utrzeć z kawą. Resztę cukru utrzeć z łyżką wrzątku. Ciasteczka polukrować i ozdobić czekoladą.