Rogaliki wiedeńskie (46 sztuk)

Składniki

Ciasto:
280 g mąki
90 g cukru
100 g zmielonych migdałów
1 szczypta soli
1 aromat śmietankowy
200 g masła
2 żółtka
Dekoracja:
1 opakowanie cukru waniliowego, cukier puder

Sposób przyrządzenia

Mąkę, migdały, cukier i sól wymieszać. Dodać aromat, miękkie masło i żółtka. Wymieszać, zagnieść ciasto. Podzielić na pół, uformować w wałki, każdy zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 4 godziny. Ciasto pokroić na 46 plasterków, jednakowej wielkości. Z każdego uformować rogalik. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 12-14 min w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze waniliowym. Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.