Sałatka z ryżem i wędzoną piersią z indyka.

Składniki

1 torebka ugotowanego ryżu
1/2 czerwonej niedużej papryki
1/2 średniego ogórka sałatkowego
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki ananasa
1/2 średniej czerwonej cebulki
10-15 dag wędzonej piersi z indyka w kawałku

Sos:
2 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary
2 łyżki jogurtu bałkańskiego
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki naturalnego pieprzu
2 łyżeczki żółtego curry ( do smaku)

Sposób przyrządzenia

Przygotowanie sosu polega na zmieszaniu wszystkich składników.

Wcześniej wstawiamy ryż aby się ugotował.

Paprykę, cebulkę, ogórek i ananasa kroimy w kostkę. 

Dodajemy do przygotowanego sosu.

Dodajemy kukurydzę i pokrojoną pierś indyczą.

Mieszamy i dodajemy ostudzony ryż. Ponownie mieszamy.

Jest pyszna!!!