Śledzie po sułtańsku.

Składniki

6 wymoczonych filetów śledziowych.
2 duże cebule
3 garście rodzynek
1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
1/2łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki naturalnego pieprzu
1łyżka miodu

olej

Sposób przyrządzenia

Na oleju podsmażyć pokrojoną w grubą kostkę cebulę.

Dodać rodzynki, cynamon, tymianek i miód

Dodać przecier pomidorowy.

Jeżeli będzie za gęste dodać trochę wody.

Dodać sól i pieprz naturalny do smaku.

Ostudzić.

Filety pokroić w kawałki 2 cm.

Dodać do masy. Wymieszać i przełożyć do słoika.

Najsmaczniejsze są po 2-3 dniach gdy się przegryzą.

Uwaga! Masa musi być zimna, bo filety się rozpadną.