Kutia - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Kutia
jkm rozsmakował(a) się w tym!
- szklanka pszenicy
- 1/3 szklani miodu
- szklanka maku
- szklanka bakalii (rodzynki, orzechy włoskie, figi, daktyle)
Sposób przyrządzenia:
Pszenicę zalać wodą i odstawić na noc. Mak zalać wrzącym mlekiem i zagotować, odcedzić i dwukrotnie zemleć. Pszenicę pogotowć około 10 min.
Wszystkie składniki wymieszać i odstawić do lodówki na noc.
Podawać schłodzone.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.