Chłodnik z awokado z nasionami konopi

Składniki

1,5 szklanki jogurtu naturalnego

1 duży ogórek

2 dojrzałe awokado

1/3 cebuli

Szczypta soli

Szczypta pieprzu

Łyżka soku z limonki

Garść łuskanych nasion konopnych

Sposób przyrządzenia

Dokładnie umyj, obierz i pokrój cebulę oraz ogórek w cienkie plasterki.

Obierz awokado, a następnie przekrój tak, by usunąć pestkę. Najlepiej pokroić je w kostkę.

Ogórka, cebulę i awokado umieść w misce. Dodaj jogurt naturalny oraz sok z limonki, a następnie dokładnie zmiksuj całość.

Gdy masa będzie gładka, dodaj do niej przyprawy i wymieszaj.

Przed podaniem chłodnika należy go schłodzić i dodać najważniejszy składnik roślinny czyli nasiona z konopi .

Nasionkami lub jak kto woli orzechami konopnymi posypujemy chłodnik. Tak przygotowana zupa nadaję się już do spożycia. 

 

Jeśli do zupy dodasz olej konopny z nasion, sprawisz, że wszelkie mikroskładniki zostaną lepiej przyswojone przez twój organizm.