Sałatka z makaronem i awokado

Składniki

Składniki (2 porcje):

⁃ 50 g makaronu razowego

⁃ woda Mama i ja (do ugotowania makaronu)

⁃ 1 awokado (dojrzałe)

⁃ 2 jajka

⁃ mix sałat

⁃ ulubione kiełki

⁃ groszek (świeży lub konserwowy)

⁃ garść oliwek

⁃ rzodkiewki

⁃ koper

⁃ limonka

⁃ oliwa

⁃ czarnuszka

Sposób przyrządzenia

Wykonanie:

1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do momentu uzyskania odpowiedniej twardości.

2. Jajka gotujemy na twardo i obieramy.

3. Odcedzony makaron mieszamy z pokrojonym koprem oraz oliwą.

4. Awokado przekrajamy na pół, wyciągamy pestkę, a następnie kroimy w talarki i skrapiamy sokiem z limonki. Podobnie postępujemy z rzodkiewką i oliwkami.

5. Na talerze wykładamy makaron, sałatę, awokado, groszek, rzodkiewkę, oliwki i przekrojone na pół jajko.

6. Całość posypujemy kiełkami oraz czarnuszką.