Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i czekodżemem Łowicz

Składniki

• 200 g czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą
• 1 czerstwa chałka
• 2 jajka
• 120 ml mleka
• 2 łyżki jogurtu
• 2-3 truskawki
• 2 łyżki płatków migdałów

Sposób przyrządzenia

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem. Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą. W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane czekodżemem kromki. Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki. Zapiekaj ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawaj na ciepło.