Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem i ketchupem Kotlin Extra Hot Z piekła rodem

Składniki

• młody kalafior - 2 duże główki
• roztopione masło klarowane - 6 łyżek
• olej rzepakowy - 2 łyżki
• sól, papryka wędzona, papryka słodka, suszony czosnek, suszona bazylia - po 1 łyżeczce
• parmezan - około 40 g
• ketchup Kotlin Extra Hot Z piekła rodem - do podania

Sposób przyrządzenia

  1. Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki.
  2. Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron.
  3. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron.
  4. Gorące steki, na koniec posyp startym parmezanem i polej ketchupem Extra Hot Z piekła rodem od Kotlina.