Torcik naleśnikowy, z twarożkiem i płatkami zbożowymi

Składniki

Naleśniki:
• 230 g mąki pszennej (kopiasta szklanka)
• 300 ml soku pomarańczowego 100%
• 100 ml wody gazowanej
• 2 jajka
• łyżka oleju rzepakowego
Nadzienie:
• 150 g płatków Lubella Mlekołaki Choco Piegołaki
• 800 g kremowego naturalnego twarożku
• czerwona pomarańcza

Sposób przyrządzenia

Mąkę łączymy z jajami, sokiem pomarańczowym i wodą gazowaną. Miksujemy na gładką masę, po czym dolewamy olej i mieszamy. Na nieprzywieralnej patelni, lekko natłuszczonej olejem, smażymy naleśniki (20 sztuk o średnicy około 12 cm). Na każdym z nich rozsmarowujemy twarożek i układamy warstwę płatków Lubella Mlekołaki Choco Piegołaki. Wierzch ozdabiamy płatkami i pokrojoną, sparzoną pomarańczą.