Kurki serowo tymiankowe pod ciastem francuskim

Składniki

• 200 g świeżych kurek
• 1 łyżka masła
• 200 g serka topionego
• 100 ml słodkiej śmietanki
• 1 mały pęczek świeżego tymianku
• 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
• 100 g gotowego ciasta francuskiego
• pieprz czarny i sól do smaku

Sposób przyrządzenia

Kurki oczyścić i poddusić na maśle na wolnym ogniu przez parę minut. Dodać serek topiony, słodką śmietankę i podgrzewając delikatnie zamieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżym rozmarynem. Tak przygotowanym farszem wypełnić małe naczynia do zapiekania, do ¾ ich wysokości. Posypać utartym serem żółtym Aldamer. Na wierzch wyłożyć podwójnie złożone ciasto francuskie. Następnie zapiec w piekarniku w temperaturze 190oC, przez ok. 12 minut.

Smacznego!