KARKÓWKA W SOLI - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
1 kg soli
1 kg karkówki
musztarda francuska
Sposób przyrządzenia:
Wsyp sól do naczynia żaroodpornego, włóż karkówkę całą. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni. Posmaruj musztardą i piecz jeszcze o,5 godziny w temperaturze 100 stopni.
Czas pieczenia dostaosuj do piekarnika. Piecz pod przykryciem. Karkówka powinna być soczysta i miękka.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.