Kakaowo-miodowe placki kukurydziane

Składniki

• 100g płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
• 1,5 szklanki mleka,
• 2 jajka
• waniliowy serek homogenizowany
• cukier
• 1 łyżeczka masła
• 1/2 szklanki mąki pszennej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przyrządzenia

100 g płatków wymieszać w połowie szklanki mleka. Szklankę mleka zagotować i dodać płatki. Po przestudzeniu dodać dwa żółtka, waniliowy serek homogenizowany, cukier, łyżeczkę masła, pół szklanki mąki i łyżeczkę proszku do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i lekko wymieszać z resztą masy. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Placki można podawać na wiele sposobów. Można jeść same, z cukrem pudrem albo ze śmietaną i owocami.