Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

Składniki

- jaja – 6 sztuk
- majonez lub jogurt typu greckiego – 4 łyżki
- łosoś wędzony – 100 g
- likier jajeczny – 2 łyżki
- płatki migdałowe – 50 g
- sól
- pieprz biały
- kruche mini babeczki do nadzień słonych – 12 sztuk

Sposób przyrządzenia

1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek.

2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny.

3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.


4. Powstałą masą jajeczną wypełnić Mini babeczki do nadzień słonych.