Kruche ciasteczka serowe z papryką i żółtym serem

Składniki

1 szklanka mąki pszennej
- ½ kostki masła
- 150 g sera Gouda
- garść świeżych liści bazylii
- 1 duża papryka (pomarańczowa lub żółta)

Sposób przyrządzenia

Paprykę umyć i bardzo drobno pokroić. Liście opłukać, osuszyć i posiekać. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zmieszać mąkę, posiekane masło, ser, bazylię oraz paprykę. Zagnieść ciasto na stolnicy i uformowane wsadzić do lodówki na ok. 30 min. Po wyciągnięciu rozwałkować masę na ok. 2 cm i foremkami wyciąć ciasteczka (kształt jest dowolny). Nagrzać piekarnik do 200 st.C. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 25-30 min. Gotowe spożywać na zimno.

Smacznego!