Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

Składniki

- Polędwica Wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa) 400g
- Karczek Dojrzewający firmy Gzella 4 długie plastry
- pstrąg świeży 2 szt.
- rozmaryn świeży 2-3 gałązki
- sól, pieprz czarny do smaku
- masło 100g
- czosnek 3-4 ząbki
- natka pietruszki 2-3 gałązki

Sposób przyrządzenia

Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym  piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C

Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.

 

Smacznego!