Peppa na talerzu

Składniki

100 g łososia
pomidorek koktajlowy
pomidor zwykły
groszek zielony
kukurydza

Sposób przyrządzenia

Łososia upiec w piekarniku. Gdy ostygnie ugniatać widelcem, aż powstanie gładka masa. Z masy uformować głowę świnki Peppy. Z pomidora odkroić zewnętrzny plasterek i ułożyć jako brzuch świnki. Pomidorka koktajlowego przekroić na pół wzdłuż i ułożyć jako buty świnki. Oczy można zrobiż z dowolnego warzywa. W tym przypadku kawałeczki ogórka kwaszonego. Usta pomidor. Ręce i nogi uformować z łososiowej masy. Z groszku zielonego ułożyć trawkę, na której stoi postać a z ogórka i kukurydzy kwiatka, którego trzyma.

Może to danie zachęci, któregoś niejadka a jednocześnie fana świnki Peppy{#smiley-smile}