Zupa minestrone z chorizo - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Zupa minestrone z chorizo
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        15 plasterków kiełbasy chorizo
0.5 l bulionu (drobiowy lub warzywny)
przecier pomidorowy Łowicz 
puszka pomidorów Łowicz 
łodyga selera naciowego
marchewka
pół czerwonej cebuli
pół czerwonej papryki
3 łyżki drobnego makaronu(muszelki, świderki)
ząbek czosnku
szczypta cynamonu
łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki
sól
tabasco/piri-piri
oliwa z oliwek do smażenia
Do dekoracji:
natka pietruszki
kwaśna śmietana
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Na oliwie smażymy pokrojone w kostkę warzywa, przeciśnięty ząbek czosnku i chorizo. Po ok. 10 minutach smażenia dodajemy pomidory z puszki,przecier i bulion. Po 15 minutach gotowania wsypujemy makaron i przyprawy. Doprawiamy do smaku solą i kilkoma kroplami ostrego sosu; gotujemy jeszcze 10 minut.
Zupę podajemy z kleksem kwaśnej śmietany i pokrojoną natką pietruszki.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.