Grillowany filet z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowym

Składniki

- filet z kurczaka 4 szt. po ok. 120g
- pieczarki świeże 10 średnich sztuk
- cebula 1 średnia szt.
- sól, pieprz do smaku
- świeży rozmaryn
- ziemniaki 4 średnie sztuki
- olej 2łyżki
- sos koperkowy „Tarsmak”

Sposób przyrządzenia

Filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oleju i zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni. Pod koniec grillowania dodać pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki i małą gałązkę świeżego rozmarynu. Całość chwilkę przesmażyć, wymieszać, a następnie przykryć i poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu.  Podawać z pieczonymi ziemniakami, a ziemniaki koniecznie z sosem koperkowym „Tarsmak”

Ziemniaki pieczone: dokładnie umyte posmarować olejem i do piekarnika na ok. 1 godzinę – temp. 200st.C

Smacznego!