SERNIK Z ROLADKAMI

Składniki

Jajka
mąka
cukier
proszek do pieczenia
kakao
ser
powidło
markaryna
kokos
budyń

Sposób przyrządzenia

Biszkopt: 4 jajka ¾ szkl. Cukru Szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić białka, gdy dobrze ubite dodać cukier dalej ubijając dodać żółtka i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem i upiec. Upiec dwa takie biszkopty i przekroić na pół, posmarować powidłami i zwinąć w 4 rolady. ciasto kakaowe: 2 łyżki kakao 1/2 szkl. cukru kryształu 3 łyżki wody 5 dag margaryny Wszystko zagotować. Gdy przestygnie dać 2 żółtka, 1 szklankę mąki wymieszaną z 1 łyżeczką proszku i wymieszać. Na końcu dodać pianę ubitą z 2 białek i wylać na brytfankę. Ser: 1/2 kg sera budyń waniliowy 5 żółtek 15 dag pudru 1/2 kostki margaryny Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Dalej ucierając dodawać ser a na końcu budyń waniliowy. wylać na ciasto kakaowe i poukładać roladki a całość zalać ciastem kokosowym i piec 60 minut. ciasto kokosowe: 5 białek 3/4 szkl. cukru 15 dag kokosu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić z cukrem dodać kokos, mąkę wymieszać i wylać na roladki. po wystygnięciu udekorować polewą.