RURECZKI Z KREMEM

Składniki

Ciasto: 250 g margaryny, 500g mąki pszennej, 250g śmietany 18%, szczypta soli, cukier trzcinowy do obtoczenia rurek.
Masa: kostka margaryny, szklanka cukru pudru, 1 żółtko, 2 szklanki zmielonych orzechów zalać szklanką wrzącego mleka, łyżka spirytusu

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki wyrobić-wstawić do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkować cieniutko, pokroić w długie wąskie paski o nawinąć na foremkę - rurkę posmarowaną masłem. Piec 30 min w 180 stopni.

Margarynę, cukry utrzeć na puch, dodać żółtko i porcjami "papkę" z wystudzonych orzechów. Dolać spirytus dla zaostrzenia smaku i wszystko wymieszać

Ostudzone rureczki nadziewać gotową masą - produkt finalny - mucha nie siada:)