Śledź pod "pierzynką

Składniki

1/ 3 średnie płaty śledziowe
2/ 2 ugotowane ziemniaki w koszulce
3/ 2 ugotowane jajka na twardo
4/ średni słoiczek buraczków tarkowanych
5/ średnia cebula pokrojona w kostkę
6/ szczypiorek

Składniki sosu:

1/ majonez
2/ jogurt naturalny
3/ pieprz, sól

Wykonanie sosu:

Kilka łyżek majonezu połączyć z jogurtem dodając do smaku pieprz i trochę soli.

Sposób przyrządzenia

Pokrojone w kostkę zimniaki ułożyć na dnie salaterki i polać sosem majonezowo- jogurtowym, kolejno kładziemy pokrojone w paseczki śledzie i również polewamy przygotowanym sosem, na który rozkładamy warstwę cebulki, którą także polewamy sosem. Kolejna warstwa to potarkowane buraczki również polane sosem. Górna i ostatnia warstwa sałatki to pokrojone w kostkę jajka posypane szczypiorkiem...

SMACZNEGO !!!