Kluski ziemniaczane z makiem i figami . - przepis. Przepisy na Kluski i pierogi, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Kluski ziemniaczane z makiem i figami .    
 
    
        Kluski ziemniaczane z makiem i figami .
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        25 dag suchego maku
1/4 kostki masła
3 łyżki miodu
olejek migdałowy
1 garść orzechów włoskich
4 łyżki rodzynek
2 łyżki skórki pomarańczowej
7 suszonych fig
Kluski ;
1 kg ziemniaków
35 dag mąki 
1 duże jajko
1 szczypta soli
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1 . Mak sparz , zmiel dwa razy . Bakalie posiekaj . Masło roztop . Dodaj mak , bakalie , miód i kilka kropli olejku , wymieszaj . Podgrzej . 
2 . Kluski ; skaładniki zagnieć . Uformuj cienkie wałeczki , pokrój . Kluski włóż do wrzącej , psplonej wody , gotuj 5 minut . Odcedź , przelej ciepłą wodą . Połącz z makiem .
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.